Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Ilmu Marketing JAMAN NOW

Daya Jual Nuklear.

Apa yang selalu tidak disedari oleh kebanyakan pemilik perniagaan adalah betapa pelanggan sedia ada boleh menjadi seperti “tumbuhan kekal" di kebun mereka sekarang.

Dengan penjagaan dan pemberian baja yang betul, kita selalu dapat mengandalkannya untuk memberi hasil makmur dari pokok subur kepada kita.

Bayangkan begini rupa.

Ketika pelanggan membeli dari anda pada kali pertama, dia berkata, 

"Saya suka anda, anda mendapat kepercayaan saya."

Ini adalah undangan bukan hanya untuk penjualan, tetapi untuk hubungan yang lebih bermakna. Ia adalah jemputan untuk mencipta lebih banyak peluang bagi pelanggan tersebut untuk membeli dari anda. Dan jangan lupa, untuk mereka membeli lebih kerap.

Jika anda ada "The skill to own a relationship" - tentu sahaja pelanggan itu akan jadi pelanggan kekal untuk kita.

Sebilangan besar syarikat dan amalan profesional menghabiskan banyak wang untuk mengejar pelanggan baru, dan rata rata kebanyakan menumpukan pada penjualan buat pertama kali itu.

Sudah tentu mereka dapat melakukannya.

Apa yang ingin saya katakan ialah kebanyakan syarikat, mungkin milik anda juga termasuk dalam kategori itu, jangan agresif mengembangkan perniagaan tambahan daripada pelanggan baru sahaja sedangkan kita boleh menambah pembelian dari pelanggan lama dengan cara yang lebih teratur.

Sekiranya para pembisnes melakukan jagaan pelanggan lama, mereka akan melihat perniagaan mereka berkembang tidak seperti sebelumnya tanpa susah payah.

Pelanggan secara diam-diam bersedia, bahkan memohon, untuk menjadi membuat lebih banyak pembelian, dan dengan memberikan kepemimpinan itu, anda dapat memasukkan lebih banyak wang tunai segera ke dalam hasil.

Apa yang saya pelajari dari Jay Abraham, pakar pemasaran dunia, adalah kata kuci ini;

"kita semua boleh mempunyai daya jual nuklear."

Satu idea besar: Menawarkan produk atau perkhidmatan tambahan yang membantu pelanggan atau pelanggan mencapai kejayaan hasil akhir yang mereka diinginkan.

Dan jika boleh, pada "Nilai Khas."

Pelanggan akan sentiasa bersemangat apabila anda menawarkan lebih banyak nilai. Ini naluri. Ia terukir pada kromosom DNA mereka.

Mereka mahukan satu hubungan kepercayaan yang meyakinkan mereka!

Segera berikan mereka dalam bentuk produk tambahan (dan) atau perkhidmatan dengan harga tambahan pada saat pembelian asal.

Beberapa contoh mudah:
• Seorang peniaga komputer menjual satu unit kepada pelanggan baru, dan menjadikannya menarik bagi orang itu untuk menambah memori atau pencetak baru dengan menawarkannya pada harga "piggy-back" sekali sahaja.

• Seorang doktor gigi mula berbual dengan pesakitnya mengenai proses pemutihan gigi dengan harga yang berpatutan yang dapat dilakukan pada waktu malam, sementara pesakit tidur. Yeszaaa. Doktor gigi memperoleh $ 10,000 jualan syarikat perolehan tambahan pada bulan pertama dia mencuba melakukan semasa bercakap tentang produk itu semasa buat awatan gigi kepada pesakit.

Apa yang boleh saya pelajari dari contoh-contoh ini?
Garisbawahi . Sekiranya anda ingat hasil akhir yang diinginkan pelanggan anda-itu adalah, apa yang ingin mereka capai dengan produk anda-anda hampir selalu dapat menarik minat mereka terhadap produk dan perkhidmatan yang membawa hasil itu dengan lebih lengkap, selesa dan cekap. 

Perhatikan apa yang orang beli dengan produk anda untuk mencapai hasil yang diinginkan dan gabungkan elemen-elemen tersebut dalam "Pakej Nilai."

Bagaimana pula jika saya biasanya tidak membawa semua barang yang ingin dibeli orang dengan produk atau perkhidmatan saya?

Kita berada dalam era jaman now. Jualan berlaku pada talian (online). Justeru, halangan seperti itu tidak wujud lagi sekarang.

Hakikat Nyata. Pelanggan anda sudah menyukai dan mempercayai anda. Itulah sebabnya mereka memilih anda di tempat pertama. Amalkan langkah pertama ini dan nyata, ia akan beri peningkatan sekurang-kurangnya 20% penjualan tahunan secara segera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *