Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT in /home/admastery/roslanabhamid.com/wp-content/plugins/wp-enable-webp/wp-enable-webp.php on line 26
class="post-template-default single single-post postid-12199 single-format-standard wp-custom-logo wp-embed-responsive theme-blocksy tutor-lms no-webp-support elementor-default elementor-kit-5 ct-loading ct-elementor-default-template" data-link="type-2" data-prefix="single_blog_post" data-header="type-1:sticky" data-footer="type-1" itemscope="itemscope" itemtype="https://schema.org/Blog" >

Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

7 Nasihat Kunci Kejayaan

Nursyahirah Aisyah, "Adik, hebat la awak. Kuat belajar" "Betul kah awak belajar 200 jam luar dari kelas biasa dalam masa 60 hari terakhir ini.

Belum sempat Piya jawab, saya jawab, "Betul. Piya belajar Sains dan Matematik sahaja 120 jam. English dan BM Papa kurangkan sebab itu subjek yang memang dia sudah pandai. Sekitar 40 jam dan Bahasa Cina 40 jam".

Nusyahirah Aisyah, "Bahasa Cina pula sikit. Patut itu yang tumpu" Saya, "tiada cikgu nak ajar. Itu harapkan tambahan kat sekolah. Lee Lao Tze ajar sahaja".

Saya, "Syahirah ingat tak apa yang papa selalu sebut" "Sudah tidak ingat tentang 7 nasihat".

Saya, "Greatness comes to those who develop a burning desire to succeed. Keinginan yang membara, menyala nyala tidak kira usia berapa" "Kedua, Concentrate your energies and intensity. Sudahkan apa yang dimulakan".

Nusyahirah Aisyah, "Ketiga, Mulakan dengan apa yang kita ada. Rasa cukup dengan apa yang ada. Usah mengeluh. Biar berpeluh". "Keempat, Find something you like to do and make it pay"

Mama, cikpuan Ruzita Jaafar, "Dah jadi sekerat keli, sekerat belut. Bercampur campur melayu dan orang putih".

Saya, " Kelima, Peluang akan datang mengetuk pintu rumah kehidupan kita bukan sekali. Peluang datang berkali kali. Pastikan beg kita sentiasa siap "packing" awal. Aisyah habiskan".

Nursyahirah Aisyah, "Keenam, sentiasa buat sehabis daya dan upaya. Itu kunci untuk berjaya dan ketujuh, promise yourself you will never give up".

Saya, "Tujuh nasihat itu sebenarnya yang papa mahu pasak dalam mindaPiya". "Tadi mama sebut Unagi, sedap pula. Jom makan unagi".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *